Breestraat 25 – 27

De locatie
Breestraat 25 en 27 wordt samen met Langebrug 6 F t/m K en Schoolsteeg 2A en 2B als een wooncomplex gezien. Het complex ligt midden in het levendige historische centrum van Leiden. Historisch gezien was de Breestraat altijd de belangrijkste verkeersader van Leiden. Tegenwoordig is het verkeer op de Breestraat beperkt tot bussen en bestemmingsverkeer.

In de omgeving van de Breestraat is een ruime keuze aan uitgaansgelegenheden. Grand cafe d’ Oude Harmonie ligt direct tegenover Breestraat 25/27. Iets verderop aan de Breestraat bevindt zich het LVC. Ook het winkelgebied van Leiden bevindt zich op loopafstand. Als je van levendigheid houdt, dan zal deze plek in het centrum je zeker bevallen.

De woonruimtes
De panden Breestraat 25 en 27, Schoolsteeg 2 en Langebrug f zijn in 1985 door de SHWJ aangekocht. De panden stonden bekend als complex Reuvens waarin voorheen de Openbare Bibliotkeek gevestigd was. Breestraat 25 en 27 zijn rijksmonumenten. Deze panden dateren uit het midden van de 18e eeuw.

Het complex is grondig gerestaureerd. Hierbij zij in het totaal 22 appartementen gerealiseerd. Deze zijn als volgt onderverdeeld:

  • 16 ruime 1-kamerappartementen
  • 4 ruime onvrije 1-kamerappartementen met eigen voorzieningen die deels buiten het appartement zijn gelegen (keuken en/of wc liggen op de gang)
  • 2 ruime kamers waarbij de keuken en badkamer met één huisgenoot worden gedeeld; deze onzelfstandige units komen niet voor huurtoeslag in aanmerking.

De meeste appartementen hebben geen privé buitenruimte. Wel is er een mooie binnentuin aanwezig voor gezamenlijk gebruik. Een aantal appartementen op de begane grond aan de Breestraat heeft een terrasje voor de woning.

Algemeen

Locatie: Centrum
Appartementen:22 stuks
16 – 1 kamerappartementen
4 – ruime onvrije 1-kamerappartementen met eigen voorzieningen die deels buiten het appartement zijn gelegen (keuken en/of wc liggen op de gang)
2 – ruime kamers waarbij de keuken en badkamer met één huisgenoot worden gedeeld; deze onzelfstandige units komen niet voor huurtoeslag in aanmerking.
Oppervlakte: 27-46 m2
Huishouden:1 persoon

Bijzonderheden

Balkon – nee
Berging – nee
Buitenruimte – ja, gedeeld
Fietsenberging – ja, algemeen
Kabel – ziggo
Parkeerplek – vergunning A
Tuin – ja, gedeeld
Wasmachine – gedeelde aansluiting

 

Tuin – gedeeld
Buitenruimte – gedeeld
Fietsenberging – ja, algemeen

Energie en water

Bijzonderheden stookkosten, watergebruik, elektriciteit en gas
Gas – servicekosten
Water – servicekosten
Elektra – servicekosten

Verwarming – centraal, ISTA
Koken – Gas

Kijk ook naar onze andere panden

Alle Panden

Back to Top