Random image

Appartementen voor (werkende) jongeren in Leiden

Ben je tussen de 18 en 28 jaar oud en zoek je woonruimte? Schrijf je dan in bij de SHWJ. De SHWJ heeft bijna 900 woonruimtes voor jongeren. We maken gebruik van jongerencontracten. Je huurt voor een periode van maximaal 5 jaar. Bij de toewijzing van onze woonruimtes hanteren we een inschrijflijst. Hoe langer je op de lijst staat, hoe meer kans je op een woning maakt!

Kom ik in aanmerking?

Er zijn een aantal basisvoorwaarden verbonden aan het verkrijgen van een woonruimte bij de SHWJ.

Naast de algemene inschrijfvoorwaarden hanteren we ook een aantal zogenaamde ‘zachtere’ voorwaarden.

Door heel Leiden heen beheert de SHWJ bijna 900 appartementen.
Op diverse locaties woont een veelvoud aan leeftijdsgenoten. Een grote groep van (werkende) jongeren bij elkaar op een relatief kleine oppervlakte vraagt om maatwerk.

Om de diversiteit en het woongenot voor al onze huurders zo goed mogelijk te kunnen garanderen vragen we daarom ook naar jouw wensen en motivatie omtrent het wonen bij de SHWJ.

Zelfstandige woonruimte

Het grootste deel van onze woonruimtes heeft zelfstandige voorzieningen. Dit betekent dat je een eigen keuken en badkamer met wc hebt. De wachttijd voor deze zelfstandige woningen varieert van 2½ tot 4½ jaar. Alle woningen met zelfstandige voorzieningen komen in principe in aanmerking voor huurtoeslag.

Alleen huisvesting voor 1 en 2 persoonshuishoudens

De SHWJ verhuurt alleen woningen aan alleenstaanden  en stellen.

Ik Zoek Een Woning

Contact en Communicatie

In de communicatie tussen ons en onze (toekomstige) huurders hanteert de SHWJ een aantal strikte gedragsregels. Deze regels gelden voor e-mailverkeer, telefonisch contact of persoonlijk contact met onze medewerkers en/of bedrijven die ons vertegenwoordigen op locatie of kantoor. De huisregels zijn te vinden in het onderstaande document.