Random image

Schoonhouden van de complexen

Voor de meeste complexen heeft de SHWJ een schoonmaakbedrijf ingeschakeld. De kosten hiervan worden verrekend in de servicekosten. In een aantal (kleinschalige) complexen worden de algemene ruimtes door de huurders zelf schoongehouden.

Afval en vuilniszakken

Zet geen vuilniszakken of ander afval op de gang. Dit is niet alleen brandgevaarlijk, maar ook rommelig en onhygiënisch. Vuilniszakken gaan stinken en trekken ongedierte aan. Breng je vuilniszakken altijd direct naar de container.

Aanbiedpas

Heb je een pas voor een ondergrondse container dan dien je deze achter te laten indien je verhuist. De passen zijn uitgegeven op huisnummer/container.

Kosten verwijdering afval

Mochten we voor je deur of in een algemene ruimte één of meerdere vuilniszakken of ander afval aantreffen dan krijg je een waarschuwing. Bij een tweede overtreding krijg je een boete van € 50,– opgelegd en betaal je de kosten van verwijdering.

Grofvuil gratis door gemeente laten ophalen

Grofvuil kun je gratis laten ophalen door de gemeentereiniging. Hiervoor maak je een afspraak bij de gemeente via de website of het telefoonnummer 14071.

Tip! Bel de gemeente tenminste twee weken van te voren!

Houd er rekening mee dat het gemeentereiniging niet onmiddellijk langs zal komen, maar een wachttijd heeft van ongeveer 2 weken. Zorg er dus voor dat je je afspraak op tijd maakt!

Milieustraat

Je kunt bijna al je huishoudelijk afval en grofvuil gratis storten bij de Milieustraat, J.C. de Rijpstraat 11, Industrieterrein De Waard. Zorg dat je een legitimatiebewijs bij je hebt, want je moet kunnen aantonen dat je in Leiden woont. De Milieustraat is van maandag t/m zaterdag geopend van 8.00 – 16.00 uur.

Klik hier voor meer informatie over de Milieustraat:
gemeente.leiden.nl

Kringloopbedrijf Het Warenhuis

Bruikbare huishoudelijke goederen, elektrische apparaten, wit- en bruingoed kunt je gratis laten ophalen door Kringloopbedrijf Het Warenhuis.

Klik hier voor meer informatie over Kringloopbedrijf Het Warenhuis :
kringloopwarenhuis.nl/

Bij de kringloopwinkel kun je ook zelf meubels, huisraad, boeken en kleding langs brengen. Bel voor meer informatie met het Servicepunt woonomgeving, telefoon nummer: 14071.

Ongediertebestrijding

Als je kakkerlakken of houtwormen in je woning ziet, dan moet je dit zo snel mogelijk bij de SHWJ melden.

Muizen en ander ongedierte zitten het liefst op warme en donkere plaatsen, zoals bijvoorbeeld achter de koelkast of in keukenkastjes. Controleer deze plaatsen daarom af en toe. Berg je etenswaren altijd goed op. Muizen kun je zelf goed bestrijden met behulp van muizenlokdoosje.

Voor ander ongedierte kun je contact opnemen met de ongediertebestrijding van de gemeente Leiden. De ongediertebestrijding adviseert en helpt je de overlast te bestrijden. Hierbij wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van milieuschadelijke bestrijdingsmiddelen.

Klik hier voor meer informatie over de ongediertebestrijding van de gemeente Leiden.
gemeente.leiden.nl

Bel voor ongediertebestrijding met het Servicepunt Woonomgeving, telefoonnummer 14071.

Wespenplaag?

Klik hier voor meer informatie over het bestrijden van een wespenplaag:
gemeente.leiden.nl

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kun je tijdens kantooruren contact opnemen met ons kantoor: 071 513 4618.