Random image

Doorstromen binnen de SHWJ

Veel huurders ontgroeien binnen een paar jaar de starterswoningen van de SHWJ en stromen na verloop van tijd door naar een woning via Huren in Holland Rijnland of een eigen koopwoning. 

Als dit voor jou (nog) geen optie is, dan kun je je inschrijven voor  doorstroming naar een grotere woonruimte van de SHWJ. In principe kun je doorstromen van een kleine één-kamerwoning naar een grote één-kamerwoning, of van een éénkamerwoning naar een twee-kamerwoning (Als je gaat samenwonen met partner). Niet alle woningen komen in aanmerking voor doorstroming. Inschrijven voor doorstroming kan vanaf zes maanden  nadat het huurcontract is ingegaan.

Let op! Doorstromen kan alleen als er geen huurschulden zijn en je geen overlast hebt veroorzaakt. Bij doorstroming gelden wachttijden. Voordat we je laten doorstromen moet je ons een bewijs aan leveren van je inschrijving bij Huren in Holland Rijnland over de afgelopen woonperiode bij de SHWJ. Als doorstromer dien je te bewijzen dat je minimaal hetzelfde aantal jaren ingeschreven staat bij Huren in Holland Rijnland, als dat je bij ons huurt. 

Back to Top