Random image

Huurachterstand

Als je de huur niet op tijd betaalt, dan krijg je een huurachterstand. In dat geval sturen we je een herinnering met het verzoek de achterstand zo snel mogelijk te betalen. Dit kan per pinbetaling tijdens kantooruren op ons kantoor op de Breestraat 55.

Je kunt de huurachterstand ook per overschrijving betalen op:
gironummer 207 8333 of
bankrekeningnummer 67 87 63 429.

Vermeld bij de overschrijving duidelijk je adres en dat het om een huurbetaling gaat. Bij te late betaling van de huur brengen we een boete van € 11 euro in rekening.

Als je niet op onze herinnering reageert, dan krijg je een aanmaning. Als je deze niet betaalt, dan schakelen wij een deurwaarder in. Zodra wij een deurwaarder hebben ingeschakeld, is het niet meer mogelijk om de huurachterstand op ons kantoor te betalen. Je kunt de huurachterstand alleen nog aan de deurwaarder voldoen.

Mocht je de huurachterstand ook niet aan de deurwaarder betalen, dan start deze een gerechtelijke procedure. Hierbij wordt ontbinding van de huurovereenkomst, ontruiming van de woonruimte én betaling van alle kosten geëist.

Alle kosten van de deurwaarder zijn voor jouw rekening

Aan het inschakelen van een deurwaarder zijn altijd kosten verbonden. Deze kosten worden bij jou in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat het bedrag dat je uiteindelijk aan de SWHJ moet betalen hierdoor snel kan oplopen. Naast de incassokosten zal je – als er een gerechtelijk procedure gestart moet worden – ook alle gerechtelijke kosten en de rente op de kosten moeten betalen.

Tip: waarschuw ons als je denkt dat je betalingsproblemen krijgt

Als je in een situatie terecht komt waardoor je de huur niet meer kunt betalen, neem dan gauw contact met ons op. Betalingsproblemen verdwijnen (bijna) nooit vanzelf. Samen kunnen we er misschien voor zorgen dat je huurachterstand niet groter wordt.

Betalingsregeling
In veel gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je een schriftelijk verzoek indienen en aangeven welk bedrag je maandelijks wil aflossen. Dit kan met dit formulier.

Het volledig ingevulde formulier kun je mailen naar info@shwj.nl. Wij laten je na ontvangst zo snel mogelijk weten of we akkoord gaan met je betalingsvoorstel.

Wat gebeurt er als je je niet aan de betalingsregeling houdt?
Met een betalingsregeling kun je voorkomen dat we de deurwaarder inschakelen en je huurschuld verder oploopt. Houd er wel rekening mee dat je je goed aan de betalingsregeling moet houden. Als blijkt dat je je niet aan de regeling houdt, dan zullen we kort na het verstrijken van de betalingstermijn alsnog de deurwaarder inschakelen!

Hulp bij financiële problemen

Soms is het treffen van een betalingsregeling niet voldoende om uit de financiële problemen te komen. Als je merkt dat het je iedere maand weer veel moeite kost om rond te komen, dan is het verstandig om hulp van buitenaf in te schakelen. Check bij financiële problemen ook altijd eerst of je voor huurtoeslag in aanmerking komt.

Hieronder vind je een aantal handige links met algemene informatie over omgaan met geld, budgettering, betalingsregelingen en speciale voorzieningen:

www.nibud.nl (algemene informatie over omgaan met geld)
www.zelfjeschuldenregelen.nl (website met informatie en een stappenplan)
www.regelhulp.nl (handig overzicht voor het vinden van allerlei soorten zorg, hulp en steun)

Schuldhulpverlening Leidse Stadsbank

In Leiden kun je voor schuldhulpverlening terecht bij de Leidse Stadsbank. De Stadsbank helpt je – onder bepaalde voorwaarden – uit de schulden te komen en je financiën weer op orde te krijgen. De Stadsbank biedt diverse soorten ondersteuning aan, waaronder:

  • budgetbegeleiding
  • schuldregeling
  • schuldenstabilisatie

Samen met de Stadsbank kan je kijken of je misschien in aanmerking komt voor de bijzondere bijstand van de gemeente Leiden.

Wij adviseren je om bij serieuze financiële problemen op tijd contact met de Stadsbank op te nemen. Meer informatie over de werkwijze van de Stadsbank vindt je via de volgende link:
http://gemeente.leiden.nl/

De Stadsbank zit op Langebrug 60, 2311 TM Leiden en is bereikbaar op telefoonnummer
071 – 516 7777.

De bank is geopend van maandag t/m donderdag: 09.00 – 12.30 uur en 13.30 – 17.00 uur.
Op vrijdag is de Stadsbank geopend van 09.00 – 12.30 uur.

Back to Top