Random image

Inschrijven bij de SHWJ

Om bij de SHWJ ingeschreven te staan als woningzoekende moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees de algemene inschrijfvoorwaarden op deze pagina goed door. Wanneer je aan de inschrijfvoorwaarden van de SHWJ voldoet, kun je je als woningzoekende laten inschrijven. Vergeet vooral niet een motivatie toe te voegen waarom jij juist bij de SHWJ wilt huren.

Algemene Inschrijfvoorwaarden

  • Je bent tussen de 18 en 28 jaar. Wanneer je voor twee personen inschrijft moet ook je partner tussen de 18 en 28 jaar zijn.
  • Je krijgt alleen een huurcontract aangeboden als je bij toewijzing van de woning nog geen 28 jaar bent.
  • Je hebt een werk- of woonbinding van tenminste twee jaar met de Leidse regio* of je hebt in de laatste 10 jaar tenminste 6 jaar in Leiden gewoond.
  • Je studeert niet aan de Rijksuniversiteit van Leiden; ook volg je geen HBO-opleiding in Leiden. Je kunt je inschrijven zodra je afstudeerdatum in zicht is en je dit kunt aantonen.
  • Je hebt je ook ingeschreven bij hureninhollandrijnland.nl om je kans op een reguliere woning op langere termijn te vergroten. Bij inschrijving en bij toewijzing bij de SHWJ vragen we om een bewijs van inschrijving.

* bij de SHWJ rekenen we de volgende gemeenten tot de Leidse regio: Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude, Teylingen, Noordwijk, Katwijk en Kaag en Braassem.

Uitzonderingen:
Als je voor je studie aan de universiteit of het HBO al tenminste 2 jaar in de Leidse regio hebt gewoond en verder aan de algemene inschrijfvoorwaarden voldoet, dan kun je je ook bij de SHWJ inschrijven.

In het geval dat je een baan krijgt in Leiden en tenminste 60 km buiten Leiden woont, maar verder wel voldoet aan de algemene inschrijfvoorwaarden kun je je ook inschrijven bij de SHWJ.

 

Werk- of woonbinding aantonen

De werk- of woonbinding moet aangetoond worden. Dit kan op de volgende manieren:

Werkbinding:
Aan de hand van een arbeidsovereenkomst of een recente loonstrook waarop is aangegeven wanneer je bij de werkgever in dienst bent getreden.

Woonbinding:

Woonbinding:
Je kunt je woon- of werkbinding ook aantonen aan de hand van een uittreksel (van de historische woongegevens) uit de Basisregistratie Personen (BRP).

Als je op dit ogenblik korter dan twee jaar in Leiden woont, maar aangeeft dat je in de afgelopen 10 jaar tenminste 6 jaar in Leiden geregistreerd bent geweest, dan moet je dit eveneens aantonen op basis van een uittreksel (van de historische woongegevens) uit de Basisregistratie Personen (BRP).

Bij de gemeente Leiden kun je het uittreksel uit de BRP aan het loket ophalen, dan wel schriftelijk of online bestellen.

Zie voor meer informatie: Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) Gemeente Leiden

Inschrijfgeld

Wanneer je je bij ons inschrijft, dan hoeft je niet direct inschrijfgeld te betalen. We brengen je het inschrijfgeld van €25,– pas in rekening als we een huurcontract afsluiten.

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven kan uitsluitend via onze website mijn.shwj.nl

Wanneer je al het bovenstaande hebt gelezen en je denkt in aanmerking te komen voor een woning via de SHWJ schrijf je dan in via onderstaande link. Wanneer je al basisgegevens hebt ingevoerd en op OK hebt geklikt opent er een webpagina met een korte handleiding over hoe verder te gaan om je inschrijving te laten activeren.  Tevens krijg je een email met je inlognaam/gebruikersnaam en een tijdelijk wachtwoord opgestuurd naar het mailadres wat je hebt opgegeven bij je aanmelding. Je inschrijving is pas compleet als je alle op de portal gevraagde gegevens hebt aangeleverd. Aan je inschrijving of inschrijfvoorwaarden kunnen geen rechten worden ontleend.

Ga naar mijn.shwj.nl en klik op (1) Inschrijfformulier

Ik Zoek Een Woning

Contact en Communicatie

In de communicatie tussen ons en onze (toekomstige) huurders hanteert de SHWJ een aantal strikte gedragsregels. Deze regels gelden voor e-mailverkeer, telefonisch contact of persoonlijk contact met onze medewerkers en/of bedrijven die ons vertegenwoordigen op locatie of kantoor. De huisregels zijn te vinden in het onderstaande document.

Zorg dat je gegevens blijven kloppen!

Wanneer je ingeschreven bent moet je er zelf voor zorgen dat we je kunnen blijven bereiken. Als je bijvoorbeeld van email, huisadres of van telefoonnummer verandert, geef dit dan altijd direct door op de portal. Wanneer je aan de beurt bent voor een woning, dan nemen wij telefonisch contact met je op. Als je telefoonnummer niet meer klopt, dan sturen we je een mail. Als je niet op deze mail reageert of de mail als onbestelbaar naar ons terugkomt, dan word je uitgeschreven. Zorg ervoor dat je het domein @shwj.nl aan je lijst van veilige afzenders toevoegt.

* Hoe kom je aan een IB60 formulier?

Hiervoor bel je de Belasting Telefoon voor particulieren: 0800 0543. Via een keuzemenu kies je voor een IB60 formulier. Je wordt vervolgens gevraagd naar je burgerservicenummer. Houd dat dus bij de hand. Je krijgt het IB60 formulier binnen uiterlijk 10 dagen nadat je het hebt aangevraagd thuis gestuurd.

** Hoe lever ik mijn bewijs van inschrijving bij Huren In Holland Rijnland aan?

Je maakt een printscreen op je computer en print deze uit.
Een handleiding is hier te vinden.

***Motivatiebrief

Door heel Leiden heen beheert de SHWJ  bijna 900 appartementen.
Op diverse locaties kom je te wonen met een veelvoud aan leeftijdsgenoten. Een grote groep van (werkende) jongeren bij elkaar op een relatief klein oppervlak vraagt om maatwerk. Om de diversiteit en woongenot voor al onze huurders zo goed mogelijk te kunnen garanderen vragen we daarom ook naar jouw wensen en motivatie omtrent het wonen bij de SHWJ.

* Hoe kom je aan een IB-60 formulier?

Hiervoor bel je de Belasting Telefoon voor particulieren: 0800 0543. Via een keuzemenu kies je voor een IB-60 formulier. Je wordt vervolgens gevraagd naar je burgerservicenummer. Houd dat dus bij de hand. Je krijgt het IB-60 formulier binnen uiterlijk 10 dagen nadat je het hebt aangevraagd thuis gestuurd.

** Hoe lever in mijn bewijs van inschrijving bij Huren In Holland Rijnland aan?

Je maakt een printscreen op je computer en print deze uit.
Een handleiding is hier te vinden.

***Motivatiebrief

Door heel Leiden heen beheert de SHWJ  ruim 800 appartementen.
Op diverse lokaties kom je te wonen met een veelvoud aan leeftijdsgenoten. Een grote groep van (werkende) jongeren  bij elkaar op een relatief klein opppervlakte vraagt om maatwerk. Om de diversiteit en woongenot voor al onze huurders zo goed mogelijk te kunnen garanderen  vragen we daarom ook naar jouw wensen en motivatie omtrent het wonen bij de SHWJ.