Stichting Xenia Hospice Leiden

[vc_single_image image=”2085″ img_size=”full”]

Als organisatie die zich inzet voor jongeren, dragen wij Xenia een warm hart toe. Xenia is een hospice in Leiden dat een thuis wil bieden aan jonge mensen uit heel Nederland met een beperkte levensverwachting, die intensieve zorg nodig hebben. Iedereen kan bij Xenia terecht ongeacht geloof, politieke overtuiging of financiële draagkracht.

[vc_single_image image=”2103″ img_size=”full” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” css_animation=”left-to-right” link=”https://50.shwj.nl”]

SHWJ 50 jaar!

Bij het uitzoeken van een goed doel, in het kader van ons 50 jarig bestaan in 2020, voelden we direct een verwantschap. Niet alleen vanwege de jongeren, maar ook omdat Xenia, net als de SHWJ, uniek is in Nederland.

Het mooiste cadeau

Zo’n 10.000 jongeren hebben in de afgelopen 50 jaar via de SHWJ een woning betrokken. Wil je de SHWJ feliciteren met haar vijftigjarig bestaan? Dan doe je ons geen groter plezier dan met een donatie aan Xenia. Via de buttons kom je op onze sponsorpagina voor Xenia terecht.

[vc_single_image image=”2099″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” css_animation=”top-to-bottom” link=”https://doneren.xenialeiden.nl/evenement/shwj-50-jaar/deelnemer/shwj-50″]

Wil je ons feliciteren met ons 50 jarig bestaan?
Doneer dan via onze sponsorpagina bij Xenia. Wij hopen dat jullie net als wij dit initiatief van harte willen ondersteunen. Voor een stichting als Xenia telt elke Euro!

[vc_single_image image=”2099″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” css_animation=”right-to-left” link=”https://doneren.xenialeiden.nl/evenement/shwj-50-jaar/deelnemer/shwj-50″]

De SHWJ heeft zich in 50 jaar ontwikkeld tot een zelfstandige organisatie waarbij we uiteindelijk als instelling recht kregen op dezelfde voorzieningen en subsidies als die er voor wooncorporaties en studentenhuisvesting golden en we hopen dat er een tijd komt voor Xenia dat ze net als andere, in de basis vergelijkbare, organisaties de overheidssteun krijgt die ze verdient.

Xenia is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de overheid meehelpt als je een gift doet aan Xenia. Doordat een schenking fiscaal aftrekbaar is krijg je een deel van de belastingdienst terug. De gift moet dan wel aan een paar voorwaarden voldoen.

Bij de belastingdienst kun je de voorwaarden vinden.