Random image

Appartementen voor (werkende) jongeren uit Leiden en omstreken

Ben jij tussen de 18 en 28 Jaar en kan jij de woorden ” ruim je kamer op” niet meer horen? Schrijf je dan nu in bij de SHWJ!

De Stichting Huisvesting Werkende Jongeren maakt zich sterk om de jongeren in Leiden en omgeving een eerlijke kans te geven op hun woningzoektocht.

Zelfstandige woningen

Wij hebben diverse leuke panden waar jij de eerste stappen kan zetten naar op jezelf wonen.

Nooit meer “Doe een jas aan” “Maak je het niet te laat?” “Laat jij de hond even uit?” “Het is hier geen discotheek”.

En wees nou eerlijk, het is toch veel leuker om die date mee te nemen naar je eigen plekkie i.p.v. ongemakkelijke situaties te creëren tijdens het ontbijt de volgende dag.

Wij benaderen jou!

Wij zetten ons in om de zo vaak vergeten jongeren een hart onder de riem te steken. Bij ons hoef je niet ellenlang op een wachtlijst te staan of elke week een woning te selecteren waarvan je al weet dat het hem niet gaat worden. Nee! Bij ons word jij benaderd, hoe praktisch is dat?

Alleen huisvesting voor 1- en 2 persoonshuishoudens

De SHWJ verhuurt alleen woningen aan alleenstaanden (1-persoonshuishoudens) en stellen (2-persoonshuishoudens).

Lees de voorwaarden en schrijf je nu in!

Dus ben jij 18+ maar niet 27+, schrijf je dan nu in en wie weet kan jij volgend jaar al na Werfpop die leuke date meenemen naar je eigen stek.

Inschrijven bij de SHWJ

Jongerencontracten

De SHWJ maakt gebruik van jongerencontracten. Je huurt voor een periode van maximaal 5 jaar. Na 5 jaar kunnen we onder voorbehoud je contract voor maximaal 2 jaar verlengen. Inschrijven kan tot en met je 27e jaar.

Huren in Holland Rijnland

Je moet ook ingeschreven staan bij hureninhollandrijnland.nl, zodat je goed kunt doorstromen voordat je te oud voor de SHWJ bent geworden.

Wanneer je maximale huurtijd erop zit moet namelijk je weer vertrekken bij de SHWJ om plaats te maken voor nieuwe jonge starters op de krappe Leidse woningmarkt.

Kijk bij onze inschrijfvoorwaarden of je in aanmerking komt om je in te schrijven bij de SHWJ.

Het woningaanbod is geschikt voor 1 en 2 persoonshuishoudens.

De SHWJ verhuurt geen woonruimtes aan stellen met kinderen of éénoudergezinnen.