Random image

Inschrijven bij de SHWJ

Om bij de SHWJ ingeschreven te staan als woningzoekende moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees de algemene inschrijfvoorwaarden op deze pagina goed door. Wanneer je aan de inschrijfvoorwaarden van de SHWJ voldoet, kun je je als woningzoekende laten inschrijven. Vergeet vooral niet een motivatie toe te voegen waarom jij juist bij de SHWJ wilt huren.

Algemene Inschrijfvoorwaarden

Algemene Inschrijfvoorwaarden

  • Je bent tussen de 18 en 28 jaar. Wanneer je voor twee personen inschrijft moet ook je partner tussen de 18 en 28 jaar zijn.
  • Je krijgt alleen een huurcontract aangeboden als je bij toewijzing van de woning nog geen 28 jaar bent.
  • Je hebt een werk- of woonbinding van tenminste twee jaar met de Leidse regio* of je hebt in de laatste 10 jaar tenminste 6 jaar in Leiden gewoond.
  • Je studeert niet aan de Rijksuniversiteit van Leiden; ook volg je geen HBO-opleiding in Leiden. Je kunt je inschrijven zodra je afstudeerdatum in zicht is en je dit kunt aantonen.
  • Je hebt je ook ingeschreven bij hureninhollandrijnland.nl om je kans op een reguliere woning op langere termijn te vergroten. Bij inschrijving en bij toewijzing bij de SHWJ vragen we om een bewijs van inschrijving.

* bij de SHWJ rekenen we de volgende gemeenten tot de Leidse regio: Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude, Teylingen, Noordwijk, Katwijk en Kaag en Braassem.

Uitzonderingen:
Als je voor je studie aan de universiteit of het HBO al tenminste 2 jaar in de Leidse regio hebt gewoond en verder aan de algemene inschrijfvoorwaarden voldoet, dan kun je je ook bij de SHWJ inschrijven.

In het geval dat je een baan krijgt in Leiden en tenminste 60 km buiten Leiden woont, maar verder wel voldoet aan de algemene inschrijfvoorwaarden kun je je ook inschrijven bij de SHWJ.

Inschrijfgeld

Wanneer je je bij ons inschrijft, dan hoeft je niet direct inschrijfgeld te betalen. We brengen je het inschrijfgeld van €25,– pas in rekening als we een huurcontract afsluiten.

Wanneer je al het bovenstaande hebt gelezen en je denkt in aanmerking te komen voor een woning via de SHWJ, schrijf je dan in via onderstaande link. Aan je inschrijving of inschrijfvoorwaarden kunnen geen rechten worden ontleend.

Ik Zoek Een Woning

Contact en Communicatie

In de communicatie tussen ons en onze (toekomstige) huurders hanteert de SHWJ een aantal strikte gedragsregels. Deze regels gelden voor e-mailverkeer, telefonisch contact of persoonlijk contact met onze medewerkers en/of bedrijven die ons vertegenwoordigen op locatie of kantoor. De huisregels zijn te vinden in het onderstaande document.

Zorg dat je gegevens blijven kloppen!

Wanneer je ingeschreven bent moet je er zelf voor zorgen dat we je kunnen blijven bereiken. Als je bijvoorbeeld van email, huisadres of van telefoonnummer verandert, geef dit dan altijd direct door op de portal. Wanneer je aan de beurt bent voor een woning, dan nemen wij telefonisch contact met je op. Als je telefoonnummer niet meer klopt, dan sturen we je een mail. Als je niet op deze mail reageert of de mail als onbestelbaar naar ons terugkomt, dan word je uitgeschreven. Zorg ervoor dat je het domein @shwj.nl aan je lijst van veilige afzenders toevoegt.

***Motivatiebrief

Door heel Leiden heen beheert de SHWJ  ruim 900 appartementen.
Op diverse locaties kom je te wonen met een veelvoud aan leeftijdsgenoten. Een grote groep van (werkende) jongeren bij elkaar op een relatief klein oppervlak vraagt om maatwerk. Om de diversiteit en woongenot voor al onze huurders zo goed mogelijk te kunnen garanderen vragen we daarom ook naar jouw wensen en motivatie omtrent het wonen bij de SHWJ bij je inschrijving.

***Motivatiebrief

Door heel Leiden heen beheert de SHWJ  ruim 800 appartementen.
Op diverse lokaties kom je te wonen met een veelvoud aan leeftijdsgenoten. Een grote groep van (werkende) jongeren  bij elkaar op een relatief klein opppervlakte vraagt om maatwerk. Om de diversiteit en woongenot voor al onze huurders zo goed mogelijk te kunnen garanderen  vragen we daarom ook naar jouw wensen en motivatie omtrent het wonen bij de SHWJ.