Ben je tussen de 18 en 28 jaar oud? Dan kan je, als je aan onze voorwaarden voldoet, in aanmerking komen voor een appartement bij de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ).

Ben jij een huurder bij de SHWJ en heb je een vraag over je huur of huurbetaling, een onderhoudsvraag, een klacht of wil je je huur opzeggen?

Wil je meer weten over wie wij zijn en wat we voor jou kunnen betekenen?

Wie zijn wij?

De Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) is ruim 50 jaar een begrip in Leiden en omgeving. De SHWJ verhuurt in Leiden bijna 900 wooneenheden aan (werkende) jongeren vanaf 18 jaar.

Je kunt tot en met je 27e in aanmerking komen voor een appartement bij de SHWJ. Je heb jezelf ook ingeschreven bij hureninhollandrijnland.nl om genoeg punten op te kunnen bouwen om door te stromen naar een reguliere woning via hureninhollandrijnland.nl. Na 5 jaar en een eventuele verlenging met 2 jaar huren bij de SHWJ maak je weer plaats voor andere jongeren die staan te springen voor een (eerste) woning.

Het woningaanbod is heel divers. De SHWJ heeft appartementen in kleinschalige monumentale panden in het centrum van Leiden, maar ook wat grotere complexen die in de jaren tachtig speciaal voor jongeren gebouwd zijn. Deze complexen liggen in het centrum, net buiten het centrum, in de Merenwijk en het Morskwartier.

Alle appartementen zijn voorzien van centrale verwarming. De woonruimtes zijn over het algemeen bescheiden qua oppervlak. De appartementen hebben een eigen eenvoudig uitgevoerde keuken en badkamer met wc. Alle appartementen komen voor huurtoeslag in aanmerking.

Jongerencontracten

De SHWJ maakt gebruik van jongerencontracten. Je huurt voor een periode van maximaal 5 jaar. Na 5 jaar kunnen we onder voorbehoud je contract voor maximaal 2 jaar verlengen. Inschrijven kan tot en met je 27e jaar.

Huren in Holland Rijnland

Je moet ook ingeschreven staan bij hureninhollandrijnland.nl, zodat je goed kunt doorstromen voordat je te oud voor de SHWJ bent geworden.

Wanneer je maximale huurtijd erop zit moet namelijk je weer vertrekken bij de SHWJ om plaats te maken voor nieuwe jonge starters op de krappe Leidse woningmarkt.

Kijk bij onze inschrijfvoorwaarden of je in aanmerking komt om je in te schrijven bij de SHWJ.

Inschrijven bij de SHWJ

Het woningaanbod is geschikt voor 1 en 2 persoonshuishoudens.

De SHWJ verhuurt geen woonruimtes aan stellen met kinderen of éénoudergezinnen.