Woningaanbod voor (werkende) jongeren in Leiden

Ben je tussen de 18 en 28 jaar oud en zoek je woonruimte? Schrijf je dan in bij de SHWJ. De SHWJ heeft ruim 800 woonruimtes voor jongeren. We maken gebruik van jongerencontracten. Je huurt voor een periode van maximaal 5 jaar. Na 5 jaar kunnen we, onder voorbehoud,  je contract voor maximaal 2 jaar verlengen. Bij de toewijzing van onze woonruimtes hanteren we een inschrijflijst. Hoe langer je op de lijst staat, hoe meer kans je op een woning maakt! 

Kom ik in aanmerking?

Er zijn een aantal basis voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van een woonruimte bij de SHWJ.

Naast de Algemene Inschrijfvoorwaarden hanteren we ook een aantal zogenaamde ‘zachtere’ voorwaarden.

Door heel Leiden heen beheert de SHWJ ruim 800 appartementen.
Op diverse locaties wonen een veelvoud aan leeftijdsgenoten. Een grote groep van (werkende) jongeren bij elkaar op een relatief klein oppervlakte vraagt om maatwerk.

Om de diversiteit en het woongenot voor al onze huurders zo goed mogelijk te kunnen garanderen vragen we daarom ook naar jouw wensen en motivatie omtrent het wonen bij de SHWJ.

Zelfstandige woonruimte

Het grootste deel van onze woonruimtes heeft zelfstandige voorzieningen. Dit betekent dat je een eigen keuken en badkamer met wc hebt. De wachttijd voor deze zelfstandige woningen varieert van één tot drieënhalf jaar. Alle woningen met zelfstandige voorzieningen komen in principe in aanmerking voor huurtoeslag.

Alleen huisvesting voor 1- en 2 persoonshuishoudens

De SHWJ verhuurt alleen woningen aan alleenstaanden (1-persoonshuishoudens) en stellen (2-persoonshuishoudens).

Wanneer je een woning zoekt en een kind hebt of verwacht, dan raden we je aan om je in te schrijven bij hureninhollandrijnland.nl. Bij de SHWJ huisvesten we geen huishoudens die al een kind/kinderen hebben of verwachten.

Generic selectors
Zoek exacte match
Search in pagina titel
Zoek in content
Zoek in posts
Zoek in pagina's
Contact en Communicatie In de communicatie tussen ons en onze (toekomstige) huurders hanteert de SHWJ een aantal strikte gedragsregels. Deze regels gelden voor zowel e-mail verkeer, telefonisch contact of persoonlijk contact met onze medewerkers en/of bedrijven die ons vertegenwoordigen op locatie of kantoor. De huisregels zijn te vinden in het document  Huisregels bij contact en communicatie met medewerkers
Back to Top