lachende mensen


Algemene informatie
Meer informatie over onze woningen vind je in de rechterkolom in het ‘overzicht woningen’. Klik op het complex waarvan je wat meer wilt weten. Je krijgt dan specifieke informatie over het desbetreffende complex. Er wordt aangeven hoeveel woningen het complex telt en hoeveel kamers de woningen tellen.

Ook wordt er iets verteld over de geschiedenis van het complex en de woonomgeving. Je kunt bovendien zien wat de gemiddelde wachttijden in het complex zijn. Hiernaast wordt er kort iets verteld over de opbouw van de servicekosten in het desbetreffende complex.

Aan de indicatie van de wachttijd per complex kunnen geen rechten worden ontleend.

Let op: Het woningoverzicht in de rechterkolom laat  NIET zien welke woningen er te huur zijn!

Vrijkomende woningen worden op basis van inschrijfduur telefonisch door ons te huur aangeboden.

Zien waar een bepaald complex ligt?
Als je wilt weten waar een bepaald complex ligt, klik dan op de plattegrond van google maps onderaan deze bladzijde. Er wordt een nieuw scherm geopend. Klik vervolgens in de rechterkolom op het complex waarvan je wil weten waar het ligt. In google maps wordt vervolgens duidelijk aangegeven waar het complex zich bevind. Ook zie je een korte samenvatting met de belangrijkste kenmerken van het complex. Wil je meer over het complex weten? Klik dan bij de samenvatting op de tekst: meer weten....

Voorkeur voor een bepaald complex?
Misschien wil je alleen in aanmerking komen voor woningen uit een bepaald complex. Houd er dan wel rekening mee dat we  je – zeker bij kleinschalige complexen - nooit van te voren kunnen vertellen wanneer je voor een woning uit een specifiek complex aan de beurt bent.

Waar hebben wij woningen?

De SHWJ heeft alleen woningen in de stad Leiden. Globaal kennen we drie woninglocaties:

Alle drie de locaties hebben hun eigen specifieke kenmerken. Klik voor meer informatie over de ligging van de complexen van de SHWJ op de plattegrond van google maps onderaan deze bladzijde.

Woningen in (de rand) het centrum

De woningen in (de rand van) het centrum zijn erg geliefd bij onze jongste doelgroep die vaak centraal wil wonen. In (de rand) van het centrum hebben een aantal wat grotere complexen die rond 1970/1980 zijn gebouwd, zoals de Rijnsburgersingel, de Waardkerksteeg, ’t Veerhuis en de Rijnoever.

In het centrum hebben we ook woningen in (monumentale) herenhuizen. Hierbij gaat het meestal om kleinschalige complexen op markante locaties. Houd er wel rekening mee dat de woningen in monumentale panden vaak wat minder praktisch zijn ingedeeld als de woningen die rond 1970/1980 zijn gebouwd. 

Koppelstein
Buiten het centrum, in het Morskwartier, hebben we een flink aantal woningen in de Vierlinghlaan, de Onafhankelijkheidsweg, de Gandhistraat en de Smaragdlaan.

De woningen in Koppelstein zijn erg geliefd bij huurders met een auto omdat er volop parkeergelegenheid is.

In de Vierlinghlaan hebben we aantrekkelijke studio’s van 35-44 m2. Deze studio’s hebben een korte wachttijd.

In de Gandhistraat, de Onafhankelijkheidsweg en de Smaragdlaan hebben we 2-kamerwoningen voor éénpersoonshuishoudens. Ook hebben we hier ruime 2-kamermaisonettes en 3-kamerwoningen voor tweepersoonshuishoudens.

Merenwijk
Ook de de Merenwijk ligt buiten het centrum. Hier heeft de SHWJ één woningcomplex: de Vossebes. De Vossebes ligt in een aantrekkelijke groene omgeving met goede parkeermogelijkheden. Het complex heeft  alleen 2-kamerwoningen. In vergelijking met andere locaties is de wachttijd voor de 2-kamerwoningen in de Vossebes relatief kort.

Actueel woningaanbod
Onze woningen worden in principe toegewezen op basis van inschrijftijd. Onzelfstandige woningen (kamers) en woningen die minder goed in de markt liggen worden af en toe ook buiten de wachtlijst om toegewezen. Dit gebeurt alleen wanneer er op de wachtlijst geen geschikte kandidaten aanwezig zijn.

Bij de toewijzing van woningen uit de rubriek ‘Actueel woningaanbod’ wordt altijd om referenties gevraagd!