De Woningen
Bilderdijkstraat Breestraat Groenhazengracht groenhoven
 

lachende mensen

Inschrijven bij de SHWJ

Als je aan de algemene inschrijfvoorwaarden van de SHWJ voldoet, dan kun je je als woningzoekende laten inschrijven.

Algemene inschrijfvoorwaarden

* bij de SHWJ rekenen we de volgende gemeenten tot de Leidse regio: Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude, Teylingen, Katwijk en Kaag en Braassem.

Uitzonderingen:
Je woonde voor je studie al tenminste 2 jaar in de Leidse regio
Als je voor je studie aan de universiteit of het HBO al tenminste 2 jaar in de Leidse regio woonde en verder aan de algemene inschrijfvoorwaarden voldoet, dan kan je je ook bij de SHWJ inschrijven.

Je krijgt een baan in de Leidse regio en woont nu tenminste 60 km buiten Leiden
Als je aan de algemene inschrijfvoorwaarden voldoet kun je je ook in dit geval bij de SHWJ inschrijven.

Werk- of woonbinding aantonen

De werk- of woonbinding moet aangetoond worden. Dit kan op de volgende manieren:

Werkbinding:
Aan de hand van een arbeidsovereenkomst of een recente loonstrook waarop is aangegeven wanneer je bij de werkgever in dienst bent getreden.

Woonbinding:
Aan de hand van een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Het document moet meer dan twee jaar geleden in de regio zijn afgegeven. Als het document korter dan twee jaar geleden afgegeven is, dan moet je je woonbinding aantonen op basis van een uittreksel (van de historische woongegevens) uit de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA).

Als je op dit ogenblik korter dan twee jaar in Leiden woont, maar aangeeft dat je in de afgelopen 10 jaar tenminste 6 jaar in Leiden geregistreerd bent geweest, dan moet je dit aantonen op basis van een uittreksel (van de historische woongegevens) uit de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA).

Bij de gemeente Leiden kun je het uittreksel uit de GBA aan het loket ophalen, schriftelijk of online bestellen. Zie voor meer informatie: Uittreksel Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens

Inschrijfgeld

Als je je bij ons inschrijft, dan hoeft je niet direct inschrijfgeld te betalen. We brengen je het inschrijfgeld van € 25,-- pas in rekening als we een huurcontract afsluiten.

Hoe schrijf je je in?

Je schrijft je in met een open pdf inschrijfformulier
Nadat je het formulier hebt ingevuld,  kunt je het opsturen naar de SHWJ,  Breestraat 55, 2311 CJ LEIDEN. Je het inschrijfformulier natuurlijk ook op ons kantoor (Breestraat 55) afgeven.

Denk er aan dat je de volgende gegevens moet bijvoegen.:

Let op!! We schrijven je pas in als alle gegevens ontvangen zijn!

* Hoe kom je aan een IB-60 formulier?
Hiervoor bel je de Belasting Telefoon voor particulieren: 0800 0543. Via een keuzemenu kies je voor een IB-60 formulier. Je wordt vervolgens gevraagd naar je burgerservicenummer. Houd dat dus bij de hand. Je krijgt het IB-60 formulier binnen uiterlijk 10 dagen nadat je het hebt aangevraaagd thuis gestuurd.

Zorg dat je gegevens blijven kloppen!

Als je van adres of van telefoonnummer verandert, geef dit dan altijd aan ons door. Als je aan de beurt bent voor een woning, dan nemen wij telefonisch contact met je op. Als je telefoonnummer niet meer klopt, dan schrijven we je een brief. Als je niet op deze brief reageert of de brief als onbestelbaar naar ons terugkomt, dan word je uitgeschreven.

Doorstromen binnen de SHWJ

Doorstromen naar een andere woning van de SHWJ kan onder de volgende voorwaarden:

Het is mogelijk om door te stromen van een 1-kamerwoning naar een 2-kamerwoning. Je kunt ook van een kleine 1 kamerwoning doorstromen naar een grote 1-kamerwoning. Alleen twee persoonshuishoudens kunnen doorstromen naar een 3-kamerwoning. Het is niet mogelijk om door te stromen naar een woning die qua oppervlakte vergelijkbaar is met de woning die je al huurt!.

Je kunt je als doorstromer laten open pdf registreren zodra je een half jaar in de woning zit. Houd er rekening mee dat ook voor doorstromers wachttijden gelden.

Doorstromen tot en met je 27ste
Je kunt doorstromen zolang je nog geen 28 jaar oud bent. Zodra je 28 bent is doorstroming niet meer mogelijk. Ook voor doorstromers gelden wachttijden. Houd hier rekening mee als je aangeeft naar welk woningtype je voorkeur uitgaat.

Je wordt automatisch bij de SHWJ uitgeschreven als doorstromer zodra je 28 wordt of verhuist.

Huis- en gedragregels
In de communicatie tussen ons en onze (toekomstige) huurders hanteert de SHWJ een aantal strikte gedragsregels. Deze regels gelden voor zowel e-mail verkeer, telefonisch contact of persoonlijk contact met onze medewerkers en/of bedrijven die ons vertegenwoordigen op locatie of kantoor.

Deze regels zijn te vinden in het document
- Huisregels bij contact en communicatie met medewerkers open pdf