De Woningen
Bilderdijkstraat Breestraat Groenhazengracht groenhoven
 

lachende mensen

Al onze zelfstandige woonruimtes komen in principe in aanmerking voor huurtoeslag. Of je ook echt huurtoeslag krijgt is afhankelijk van je inkomen. Als je meer over huurtoeslag wilt weten, dan kun je het beste kijken op www.toeslagen.nl. Klik vervolgens door naar het tabblad huurtoeslag.

Voor meer informatie kan je ook bellen met de dienst Toeslagen (0800-0543). Deze dienst is van maandag tot en met donderdagbereikbaar  van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tip: check altijd even of je huurtoeslag kunt krijgen
Veel huurders van de SHWJ komen in aanmerking voor huurtoeslag. Het is dus zeker de moeite waard om te checken of je huurtoeslag kunt krijgen.

Tip: zelf een proefberekening huurtoeslag maken
Op de website van de Belastingdienst staat een handige applicatie waarmee je kunt berekenen of je voor huurtoeslag in aanmerking komt en hoeveel huurtoeslag je waarschijnlijk krijgt.

Klik voor het maken van een proefberekening hier:
http://www.toeslagen.nl/reken/toeslagen/hoeveel.html

Als je jonger dan 23 jaar bent en een laag inkomen hebt, maar volgens de proefberekening niet voor huurtoeslag in aanmerking komt, neem dan altijd even contact op met het SHWJ. Wij helpen je dan verder.

Aanvragen van huurtoeslag

Huurtoeslag moet je zelf online bij de Belastingdienst aanvragen.
Klik hier voor het aanvragen van huurtoeslag.

Hulp bij het aanvragen van huurtoeslag
Komt je er zelf niet goed uit? Dan kunt je altijd contact opnemen met het Leidse hulp- en informatiepunt van de Belastingdienst:

Belastingdienst regio Holland-Midden
Willem de Zwijgerlaan 2a
2316 GB Leiden
Telefoon: 0800-0543