lachende mensen
Te huur op de Middelweg in Leiden

Middelweg 13- 15

Op de Middelweg bezit de SHWJ
23 wooneenheden.

Het complex heeft:
6 - 1 kamerappartementen
17 - 2 kamerappartementen

De locatie
Het complex Middelweg 13-15 ligt in een mooi en relatief rustig deel van het historische centrum van Leiden. Het complex kijkt uit op de Hooglandse kerkgracht. De centrale bibliotheek en de markt zijn binnen een paar minuten te voet bereikbaar. Ook de winkelvoorzieningen en uitgaansgelegenheden liggen op loopafstand.

De woonruimtes
In 1974 kon de SHWJ een oude, leegstaande fabriek, een drukkerij en een autosloperij op de hoek van de Middelweg/Hooglandse Kerkchoorsteeg aankopen. Hier werden in 1976 40 kleine 1-kamerappartementen opgeleverd.

Rond het jaar 2000 heeft er in het complex een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden. Hierbij zijn de meeste 1-kamerappartementen samengevoegd tot een ruime 2-kamerappartementen. Het complex telt tegenwoordig 17 twee-kamerappartementen en 6 ruime 1-kamerappartementen. De 2-kamerappartementen zijn ongeveer 40 m2. De 1-kamerappartementen tellen zo'n 20-24 m2. 

Bijzonderheden stookkosten, watergebruik, elektriciteit en gas
De stookkosten en de kosten van het gebruik van water, elektriciteit en gas worden door de SHWJ via de servicekosten in rekening gebracht.

Gemiddelde wachttijd
1 kamerappartement : 2 - 2 ½ jaar
2 kamerappartement : 2 ½ - 3 ½ jaar

Bovenstaande wachttijden zijn een indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Nu doen!
Inschrijven als woningzoekende bij de SHWJ