lachende mensen
Te huur op de Gandhistraat in Leiden

Gandhistraat 1 - 63 (Koppelstein)

Op de Gandhistraat bezit de SHWJ
32 wooneenheden.

Ghandistraat 1 - 63 (oneven) is samen met Smaragdlaan 272 - 334 (even) en Onafhankelijkheidsweg 1 - 48 één complex.

Het totale complex heeft:
- 80x 2 kamerappartementen
- 32x 2 kamermaisonettes (worden alleen toegewezen aan 2 persoonshuishoudens)

De locatie
Samen met Onafhankelijkheidsweg 1 – 48 en Smaragdlaan 272 - 334 (even) vormt Gandhistraat 1 - 63 (oneven) het complex Koppelstein.
Het complex ligt in de Hoge Mors in de wijk Koppelstein. De wijk Koppelstein dateert uit het begin van de jaren 70. De bebouwingsdichtheid in de wijk Koppelstein is lager dan die van het historische centrum van Leiden. Dit geeft een ruimtelijk gevoel.
In de wijk  Koppelstein is volop gelegenheid tot parkeren. Via de Dr. Lelylaan, de Haagse Schouwweg en de Plesmanlaan is de A44 snel en makkelijk bereikbaar. Via de Dr. Lelylaan en de Plesmanlaan kan ook het centraal station en de historische binnenstad snel worden bereikt.

De woonruimtes
Het complex Koppelstein is in 1982 opgeleverd en heeft in het totaal 112 twee-kamerappartementen. De meeste appartementen hebben een oppervlakte van zo'n 33 tot 39 m2. Bijna alle woningen hebben een buitenruimte.  De appartementen op de begane grond hebben een eigen tuintje.
Het complex telt ook een aantal maisonettes. Deze worden alleen toegewezen aan 2-persoonshuishoudens en hebben geen buitenruimte. De oppervlakte van de maisonnettes varieert van zo'n 50 tot 65 m2.
In het complex wordt op elektriciteit gekookt. Inductiekoken en keramisch koken is niet mogelijk. Wel kan er worden gekookt op een electrische 4-pits kookplaat.

Bijzonderheden stookkosten, water en elektriciteit
De stookkosten en het watergebruik worden door de SHWJ via de servicekosten in rekening gebracht. Alle woningen hebben een eigen elektriciteitsmeter. De kosten van de elektriciteit worden zonder tussenkomst van de SHWJ door de huurder met de leverancier afgerekend.

Gemiddelde wachtijd :
2 kamerappartement : 1½ - 3 jaar
2 kamermaisonettes: 9 maanden - 1½ jaar

Bovenstaande wachttijden zijn een indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.


Nu doen!
Inschrijven als woningzoekende bij de SHWJ