lachende mensen
Te huur in de Breestraat in Leiden

Breestraat 25 - 27

Op de Breestraat bezit de SHWJ
22 wooneenheden.

Het complex heeft:
- 1 kamerappartementen
- 2 kamerappartementen
- 1 kamerunits met gedeelde voorzieningen. De badkamer/wc en keuken worden gedeeld met één andere bewoner.

De locatie
Breestraat 25 en 27 wordt samen met Langebrug 6 F t/m K en Schoolsteeg 2A en 2B als een wooncomplex gezien. Het complex ligt midden in het levendige historische centrum van Leiden. Historisch gezien was de Breestraat altijd de belangrijkste verkeersader van Leiden. Tegenwoordig is het verkeer op de Breestraat beperkt tot bussen en bestemmingsverkeer.

In de omgeving van de Breestraat is een ruime keuze aan uitgaansgelegenheden. Grand cafe d' Oude Harmonie ligt direct tegenover Breestraat 25/27. Iets verderop aan de Breestraat bevindt zich het LVC. Ook het winkelgebied van Leiden bevindt zich op loopafstand. Als je van levendigheid houdt, dan zal deze plek in het centrum je zeker bevallen.

De woonruimtes
De panden Breestraat 25 en 27, Schoolsteeg 2 en Langebrug f zijn in 1985 door de SHWJ aangekocht. De panden stonden bekend als complex Reuvens waarin voorheen de Openbare Bibliotkeek gevestigd was. Breestraat 25 en 27 zijn rijksmonumenten. Deze panden dateren uit het midden van de 18e eeuw.

Het complex is grondig gerestaureerd. Hierbij zij in het totaal 22 appartementen gerealiseerd. Deze zijn als volgt onderverdeeld:

De meeste appartementen hebben geen privé buitenruimte. Wel is er een mooie binnentuin aanwezig voor gezamenlijk gebruik. Een aantal appartementen op de begane grond aan de Breestraat heeft een terrasje voor de woning.

Bijzonderheden stookkosten, watergebruik, elektriciteit en gas
De stookkosten en de kosten van het gebruik van water, elektriciteit en gas worden door de SHWJ via de servicekosten in rekening gebracht.

Gemiddelde wachtijd :
1 kamerappartement - 1 -2 jaar
2 kamerappartement : 2 ½ - 3 ½ jaar
1 kamerunits met gedeelde voorzieningen: maximaal 9 maanden
Bovenstaande wachttijden zijn een indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Nu doen!
Inschrijven als woningzoekende bij de SHWJ